Przysmaki kuchni myśliwskiej

Dragon
Dostępność:
dostępny
Czas wysyłki:
24 godziny
64,95 zł
59,95 zł
Dodaj do koszyka
Dodaj do ulubionych Zapytaj o produkt
Opis produktu
Komentarze

Przysmaki kuchni myśliwskiej

 

Ponad 800 przepisów myśliwskiej sztuki kulinarnej 

 

Nowa edycja klasycznej książki Henryka Dębskiego, której pierwsze wydanie ukazało się w 1989 roku.

Jest to druga polska książka kucharska o potrawach z dziczyzny. Pierwsza – „Kuchnia myśliwska, czyli na łowach” autorstwa Jana Szyttlera – wydana została w Wilnie w roku 1845.
„Przysmaki kuchni myśliwskiej” to podsumowanie dorobku polskiej myśliwskiej sztuki kulinarnej z uwzględnieniem tradycji innych narodów.

Zawiera pond 800 przepisów. Dzięki ich różnorodności umożliwia przygotowanie potraw zarówno bardzo wykwintnych, jak i zupełnie prostych.
Autor zebrał i opracował nie tylko przepisy na potrawy z popularnych gatunków dziczyzny, ale także ze zwierząt chronionych. Nie mogło zabraknąć ich w tak kompleksowym opracowaniu, stanowią bowiem część polskiego i światowego dziedzictwa kulinarnego.

 

W książce znajdziesz przepisy na potrawy z jelenia, borsuka, dzika, łosia, dzikiego ptactwa. Dowiedz się jak przyrządzić wyjątkowe dania we własnym domu.