Dobra kuchnia II. Dieta bez węglowodanów

ISBN: 978-83-7887-040-1
Autor: Iwona Czarkowska
Format: 135 x 210
Oprawa: Miękka
Strony: 32
Wydawca: Wydawnictwo Dragon
Wysyłka 24H
Opcje dostawy - 11,50 zł
11,50 zł
Paczkomat InPost - Przedpłata
13,00 zł
Przesyłka kurierska DPD- Przedpłata
12,00 zł
Przesyłka kurierska Inpost- Przedpłata
Produkt: dostępny
Ilość
4,49 zł
oszczędzasz 45%
Cena2,47 zł
Do koszyka
Dodaj do ulubionych
Opis
Opinie

Jedzenie nie musi być nudne, a wyeliminowanie któregoś ze składników nie musi oznaczać jednostajności. Kuchnia bez węglowodanów to propozycja dla osób, które chcą lub powinny wyeliminować węglowodany ze swojej diety. Książka zawiera propozycje smacznych i różnorodnych przepisów na potrawy pozbawione węglowodanów.

Węglowodany zwane cukrami lub sacharydami, to związki chemiczne, które dostarczają organizmowi niezbędnej dawki energii, przyspieszają przemianę materii, utrzymują korzystną florę bakteryjną w jelitach, regulują odczucia sytości i głodu. Wszystko to jednak pod warunkiem, że spożywane są w ilościach nie większych niż dzienne zapotrzebowanie naszego organizmu. Węglowodany oczyszczone spożywane w nadmiernych ilościach mogą być przyczyną wielu chorób. Dieta eliminująca te związki pomaga w łagodzeniu objawów cukrzycy i jest skuteczną bronią w walce z otyłością.