Przysmaki kuchni myśliwskiej

Oprawa: Twarda
Strony: 288
Wydawnictwo: Dragon
Autor: Henryk Dębski
Rok wydania: 2021
Format: 210 x 285
ISBN: 9788381726948
Wysyłka 24H
Opcje dostawy - Gratis
0,00 zł
Paczkomat InPost
0,00 zł
Kurier Inpost
11,99 zł
Paczkomat Inpost pobranie
Produkt: dostępny 24h
Ilość
Cena64,95 zł
Do koszyka
Dodaj do ulubionych
Opis
Opinie

Nowa edycja klasycznej książki Henryka Dębskiego, której pierwsze wydanie ukazało się w 1989 roku. Jest to druga polska książka kucharska o potrawach z dziczyzny. Pierwsza – „Kuchnia myśliwska, czyli na łowach” autorstwa Jana Szyttlera – wydana została w Wilnie w roku 1845.
„Przysmaki kuchni myśliwskiej” to podsumowanie dorobku polskiej myśliwskiej sztuki kulinarnej z uwzględnieniem tradycji innych narodów. Zawiera pond 800 przepisów. Dzięki ich różnorodności umożliwia przygotowanie potraw zarówno bardzo wykwintnych, jak i zupełnie prostych.
Autor zebrał i opracował nie tylko przepisy na potrawy z popularnych gatunków dziczyzny, ale także ze zwierząt chronionych. Nie mogło zabraknąć ich w tak kompleksowym opracowaniu, stanowią bowiem część polskiego i światowego dziedzictwa kulinarnego.