MEDICA. Co jeść przy alergiach

ISBN: 978-83-7887-027-2
Autor: Wiesława Rusin
Format: 165 x 240
Oprawa: Miękka
Strony: 96
Wydawca: Wydawnictwo Dragon
Wysyłka 24H
Opcje dostawy - 11,50 zł
11,50 zł
Paczkomat InPost - Przedpłata
13,00 zł
Przesyłka kurierska DPD- Przedpłata
12,00 zł
Przesyłka kurierska Inpost- Przedpłata
Produkt: dostępny
Ilość
19,99 zł
oszczędzasz 35%
Cena12,99 zł
Do koszyka
Dodaj do ulubionych
Opis
Opinie

Przepisy zawarte w tej książce czerpią z bogactwa i mądrości tradycyjnej kuchni polskiej oraz kuchni europejskich, zwłaszcza śródziemnomorskich.

Zostały ułożone według pór roku i skomponowane w taki sposób, by potrawy nie tylko odżywiały, ale też pozostawały w harmonii ze zmieniającym się zapotrzebowaniem termicznym ciała. W ramach danej kategorii posiłków (np. śniadań) proponujemy kilka wariantów, biorąc pod uwagę zapotrzebowanie na poszczególne składniki pokarmowe. Zatroszczyliśmy się, aby komponować posiłki z użyciem „superpokarmów”, wspomagających leczenie alergii.

Choroba nie musi skazywać alergika na rodzinną alienację kulinarną – przeciwnie – może stać się bodźcem dla prozdrowotnego odżywiania dla całej rodziny. Niniejsza książka pokazuje, że odżywianie dla zdrowia może być proste i niedrogie, a dania – smakowite, różnorodne i kolorowe.