Prowadzenie produkcji zwierzęcej cz.1 ROL.04 WSIP

WSiP
Oprawa: Broszurowa
Rok wydania: 2021
Autor: Alina Janocha, Barbara Biesiada-Drzazga
Format: 303x360x170 mm
Liczba stron: 278
63 punktów lojalnościowych za ten produkt
Dostępność:
niedostępny
Producent:
EAN:
9788302167768
Czas wysyłki:
48 godzin
63,99 zł
Powiadom o dostępności
Dodaj do ulubionych Zapytaj o produkt
Opis produktu
Cechy
Komentarze
Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji
zwierzęcej!
Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i
rolnik dokładnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i
napisany prostym językiem.
Porusza zagadnienia związane z prowadzeniem
produkcji zwierzęcej. Dokładnie omówiono w nim właściwe żywienie zwierząt ze
względu na gatunek, typ użytkowania oraz liczbę w gospodarstwie, podkreśla też
obowiązek humanitarnego obchodzenia się z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomię
zwierząt gospodarskich w nauce pomagają schematy i zdjęcia!
Część 1.
podręcznika charakteryzuje hodowlę bydła. W opisach ras bydła podano wskazówki,
do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje się daną odmianę. Przybliżono też
przepisy prawne dotyczące warunków utrzymania bydła.
Autorzy publikacji to
nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w
Siedlcach, znani m.in. ze stosowanej w szkołach Produkcji zwierzęcej, którą
zastępuje właśnie ten nowoczesny podręcznik.
Wydanie: 5