Historia kuchni polowej

SBM
Oprawa: Twarda
Rok wydania: 2024
Autor: Andrzej Fiedoruk
Format: 150x212 mm
Liczba stron: 304
58 punktów lojalnościowych za ten produkt
Dostępność:
dostępny
Producent:
EAN:
9788383481852
Czas wysyłki:
24 godziny
58,99 zł
Kup teraz
Dodaj do ulubionych Zapytaj o produkt
Opis produktu
Cechy
Komentarze

Armia maszeruje na brzuchu w myśl znanej wojskowej sentencji autor wędruje przez stulecia wraz z wojskami walczącymi w największych wojennych kampaniach, bitwach i potyczkach. Prezentuje historię od kuchni w dosłownym tego słowa znaczeniu od starożytności po czasy II wojny światowej. W pełnych pasji opowieściach zdradza, co warzono w wojskowych kotłach, co można było znaleźć w żołnierskich menażkach i oczywiście czym to popijano, bo woda nie zawsze nadawała się do spożycia, zaś alkohol był nie tylko środkiem odurzającym dodającym animuszu, ale także często zamiennikiem jedzenia.