Men with the Pot: książka kucharska

APN PROMISE
Oprawa: Twarda
Rok wydania: 2023
Autor: Krzysztof Szymański, Sławek Kalkraut
Format: 262x212 mm
Liczba stron: 208
97 punktów lojalnościowych za ten produkt
Dostępność:
dostępny
Producent:
EAN:
9788375415124
Czas wysyłki:
48 godzin
97,99 zł
Kup teraz
Dodaj do ulubionych Zapytaj o produkt
Opis produktu
Cechy
Komentarze

Po raz pierwszy książka kucharska od Men with the Pot

Dołącz do Krzysztofa i Sławka w lesie i naucz się rozpalania ognia i robienia ze znalezionego drewna wszystkiego od szpikulców na szaszłyki po stojak na patelnię. Nie masz na to czasu? Użyj grilla lub żeliwnej patelni. Nadal będziesz w stanie przyrządzić mięsne dania, wiejskie zapiekanki oraz polecane przez nich specjały. Wśród przepisów na wyśmienite posiłki są:

Biwakowe przepisy z całego świata: ogniskowe ravioli, drobiowe alfredo z dodatkami, roladki wołowe po polsku, pierogi od zera, leśne danie na wynos i tagliatelle z sosem ragu

Mięsna uczta: stek tomahawk, rostbef z ziemniakami Hasselback, tropikalne żeberka wieprzowe, wieprzowina z ananasem, glazurowany boczek, irlandzki gulasz z ogniska i kotlety jagnięce w sosie z granatów

Kurczak, indyk i kaczka: kurczak smażony w lesie, pierś indyka z sosem żurawinowym, pierś kaczki z tłuczonymi ziemniakami i kieszonki z kurczaka zawijane w bekon

Leśne wypieki: pizza z patelni, leśne precle, kiełbaski w cieście, chleb serowy, calzone i biwakowe pączki

Z morza do lasu: pijany łosoś, rybne curry, ryba z frytkami i pure z groszku, dorsz w ziołowej panierce i leśne kotlety rybne

Burgery, kanapki, quesadille i tacosy: kanapki z wędzonym boczkiem, kapiący cheeseburger, serowe tacosy i najlepsza kanapka z pulpetami

Pójdź w ślady autorów, a wtedy nawet prosty przepis na kolację w środku tygodnia stanie się odskocznią od zwyczajności.