Ciasta i desery dla diabetyków w.4

RM
Oprawa: Broszurowa
Rok wydania: 2023
Autor: Agata Lewandowska
Data premiery: 2023-01-09
Format: 166x234 mm
Liczba stron: 160
38 punktów lojalnościowych za ten produkt
Dostępność:
niedostępny
Producent:
EAN:
9788389622761
Czas wysyłki:
48 godzin
38,99 zł
Powiadom o dostępności
Dodaj do ulubionych Zapytaj o produkt
Opis produktu
Cechy
Komentarze

Bycie diabetykiem nie oznacza, że musisz całkowicie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym, odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych i niezbyt kaloryczny. W to kulinarne szkolenie zabiera Cię doświadczona dietetyczka.

W książce znajdziesz:

120 przepisów na desery na ciepło i zimno, ciasta i ciasteczka, lody, koktajle, musy i placki,

wyliczoną kaloryczność każdej potrawy, a także ilość wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych,

praktyczne wskazówki, czym zastąpić cukier,

porady kulinarne dotyczące żywienia diabetyków,

tabele miar i wag najpopularniejszych produktów.

Agata Lewandowska dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz SGGW. Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka książki Polska kuchnia bezglutenowa. Od kilku lat pracuje w warszawskiej Poradni Dietetycznej Dietosfera