Jadłonomia po polsku

Marginesy
Oprawa: Twarda
Rok wydania: 2022
Autor: Marta Dymek
Data premiery: 2022-10-25
Format: 176x220 mm
Liczba stron: 280
68 punktów lojalnościowych za ten produkt
Dostępność:
dostępny
Producent:
EAN:
9788367406505
Czas wysyłki:
48 godzin
68,99 zł
Kup teraz
Dodaj do ulubionych Zapytaj o produkt
Opis produktu
Cechy
Komentarze

Wydanie w mniejszym, bardziej poręcznym formacie.

Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników.

Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków.

Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi.

W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo roślinnych inspiracji. To nie pomyłka, pór roku mamy w Polsce sześć - jest przecież przedwiośnie oraz trochę zapomniane przedzimie. W końcu czekając na nowalijki trzeba coś jeść, na przykład barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonych ogórków, a na deser gryczaną granolę.

Ta książka to nie tylko przepisy, ale też praktyczne porady, które sprawiają, że gotowanie jest zrozumiałe i pyszne. W końcu wiadomo, dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić rewolucyjny pasztet bez pieczenia i czemu w bigosie tak dobrze smakuje kilka kawałków słodkiej dyni.

A przede wszystkim: jak gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu - w zgodzie z naszymi smakami, chęciami, możliwościami.