Sushi w.4

RM
Oprawa: Broszurowa
Rok wydania: 2021
Autor: Kazu Takahashi, Masakazu Hori
Data premiery: 2021-07-19
Format: 235x165 mm
Liczba stron: 80
32 punktów lojalnościowych za ten produkt
Dostępność:
niedostępny
Producent:
EAN:
9788381515054
Czas wysyłki:
48 godzin
32,99 zł
Powiadom o dostępności
Dodaj do ulubionych Zapytaj o produkt
Opis produktu
Cechy
Komentarze
Na ile sposobów można połączyć ryż z rybą? Kulki ryżu przykryte wszelkiego rodzaju przysmakami morskimi przekąski zawinięte w wodorosty małe zielone łódeczki i wiele, wiele więcej.
Oto zwięzłe, przystępne i inspirujące wprowadzenie do świata japońskich przysmaków. W tej książce znajdziesz wszystko, co należy wiedzieć, żeby rozpocząć przygodę ze sztuką kulinarną, jaką jest przygotowywanie sushi.
Omówiono w niej:
niezbędne narzędzia kuchenne
podstawowe składniki sushi
sposoby przygotowywania ryżu
filetowanie i krojenie ryb
przygotowywanie ostryg, kalmarów i mątw
techniki rolowania sushi
ponad 30 przepisów na nigri-sushi, maki-sushi, futomaki i sashimi.