Kuchnia i wino. O sztuce dobierania win do potraw

Wydawnictwo Czas Wina
Oprawa: Twarda
Rok wydania: 2020
Autor: Wojciech Giebuta
Format: 235x185x10 mm
Liczba stron: 160
72 punktów lojalnościowych za ten produkt
Dostępność:
dostępny
EAN:
9788363908317
Czas wysyłki:
48 godzin
72,99 zł
Kup teraz
Dodaj do ulubionych Zapytaj o produkt
Opis produktu
Cechy
Komentarze
Przewodnik po świecie dobrej kuchni, jak i dobrych win. Autor, przytaczając setki przykładów udanych zestawień udowadnia, że mariaż wina z jedzeniem wnosi do naszego życia zupełnie nową jakość. Menu z winami dobranymi do 25 tematycznych kolacji i jednego śniadania tworzą praktyczny zbiór gotowych do użycia pomysłów na idealne przyjęcie, romantyczną randkę albo rodzinny obiad oczywiście z winem. Do każdego dania autor proponuje jedno lub więcej rodzajów win a swoje wybory szczegółowo uzasadnia, dzieląc się z czytelnikami wiedzą opartą na ponad dwudziestoletnim doświadczeniu w układaniu idealnych menu. Dlaczego słone sery lubią słodkie tokaje a taniczne cabernety steki? Jak używać przypraw, by dostosować danie do wina? Czym należy popijać jajko, śledzia i czekoladę? Wiele praktycznych wskazówek i porad, inspirujące opowieści kulinarne z całego świata i najlepsze wina dostępne na polskim rynku do wyboru.