Domowe wędzenie żywności

RM
Oprawa: Broszurowa
Rok wydania: 2024
Autor: Warren B. Anderson
Data premiery: 2024-03-04
Format: 236x177 mm
Liczba stron: 256
43 punktów lojalnościowych za ten produkt
Dostępność:
dostępny
Producent:
EAN:
9788381513746
Czas wysyłki:
24 godziny
43,99 zł
Kup teraz
Dodaj do ulubionych Zapytaj o produkt
Opis produktu
Cechy
Komentarze

Rozsmakuj się w wędlinach i serach domowej roboty!

Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny i wędzonych serów. Autor poradnika doradza, jak sporządzić marynaty i peklować; jak uzyskać odpowiednio dymny smak mięs, dobrać właściwą ilość przypraw i soli.

W książce znajdziecie przepisy na wędzone przysmaki, poznacie różnice między wędzeniem na zimno i gorąco. Dowiecie się, jak zbudować przydomową wędzarnię oraz jak dobrać drewno do wędzenia.