Leśne gotowanie. Chwasty od kuchni

Koncept
Oprawa: Twarda
Rok wydania: 2024
Autor: Piotr Ciemny
Data premiery: 2024-04-10
Format: 210x158 mm
Liczba stron: 240
53 punktów lojalnościowych za ten produkt
Dostępność:
dostępny
Producent:
EAN:
9788324094813
Czas wysyłki:
24 godziny
53,99 zł
Kup teraz
Dodaj do ulubionych Zapytaj o produkt
Opis produktu
Cechy
Komentarze

Dzikie zioła, chwasty, leśne pokarmy uzależniają!

Na pikniku siedzi się na ziemi, je rękami, brudzi usta zwęglonym ziemniakiem. Pobudza się wszystkie zmysły. Żywy ogień to magia, trudno oderwać od niego wzrok, a przygotowane w ten sposób potrawy są niepowtarzalne.

Skosztuj jak nieziemsko smakują

  • chimichurri z gwiazdnicą pospolitą
  • grillowana sałata z kwiatami lipy
  • szarpane boczniaki bbq
  • miraliwki - oliwki z zielonych mirabelek

Dowiedz się także jak odróżnić od siebie najczęściej spotykane w polskich lasach rośliny. Jak wygadają ich liście, kora, igły, kwiatostany, szyszki. Wykorzystaj dary natury i odnajdź radość w piknikowaniu

W lesie sezon piknikowy trwa cały rok.

PIOTR CIEMNY - twórca inicjatywy oraz konta na Instagramie "Chwasty od Kuchni", regularny gość programów telewizyjnych i radiowych o naturze, ekologii i zielarstwie, a także pracownik duńskich restauracji nagrodzonych gwiazdkami Michelin: 108 i Alchemist. Sprawia, że hasło "Znane rośliny w nieznanej odsłoni" nabiera zupełnie nowego znaczenia.