Dieta w chorobie Hashimoto w.4

RM
Oprawa: Broszurowa
Rok wydania: 2024
Autor: Agata Lewandowska
Data premiery: 2024-07-08
Format: 238x176 mm
Liczba stron: 184
43 punktów lojalnościowych za ten produkt
Dostępność:
dostępny
Producent:
EAN:
9788381518680
Czas wysyłki:
24 godziny
43,99 zł
Kup teraz
Dodaj do ulubionych Zapytaj o produkt
Opis produktu
Cechy
Komentarze

Ponad sto przepisów na zdrowe posiłki w chorobie Hashimoto, które poprawią twoje samopoczucie i pomogą ci utrzymać prawidłową masę ciała

Choroba Hashimoto to schorzenie, którego leczenie trzeba traktować bardzo indywidualnie. Dużą rolę w terapii odgrywa dbanie o zdrowy styl życia, czyli dobrze dobrana dieta, odpowiednia aktywność fizyczna, unikanie palenia czynnego i biernego, a także zmniejszenie stresu. Dieta każdego pacjenta powinna być dopasowana do przebiegu schorzenia i ewentualnych towarzyszących mu zaburzeń.

W książce przedstawiono przepisy na dania główne, zupy, przekąski, sałatki, pieczywo i desery. Każdy z nich opatrzono specjalną ikonką informującą o tym, czy danie jest:

bez glutenu

bez pszenicy

bez mleka

bez laktozy

z dużą zawartością goitrogenów (które należy ograniczyć przy niedoczynności tarczycy)

W poradniku podano najważniejsze zalecenia w chorobie Hashimoto, omówiono towarzyszące jej schorzenia i scharakteryzowano składniki pokarmowe, które mają największy wpływ na tarczycę. Z tą książką dbanie o zdrowie staje się łatwiejsze!

Agata Lewandowska dietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.