Dieta, dobra dla jelit 105 przepisów na 3 tygodnie

Ringier Axel Springer Polska
Oprawa: Karton
Rok wydania: 2024
Autor: Joanna Zielewska
Data premiery: 2024-04-16
Format: 213x154 mm
Liczba stron: 80
12 punktów lojalnościowych za ten produkt
Dostępność:
dostępny
EAN:
9788382500981
Czas wysyłki:
24 godziny
12,99 zł
Kup teraz
Dodaj do ulubionych Zapytaj o produkt
Opis produktu
Cechy
Komentarze

Jelita są ukryte głęboko wewnątrz ciała, ale tak jak nasza skóra nieustannie stykają się ze światem zewnętrznym. Ten kontakt jest znacznie intensywniejszy nie tylko z racji ich rozmiarów (mają około 300 metrów kwadratowych), ale także z powodu niezwykle chłonnej i delikatnej struktury tego narządu. Każdego dnia jelita muszą mierzyć się z niezliczoną masą bakterii chorobotwórczych, wirusów, grzybów, toksyn, które - począwszy od jamy ustnej - wędrują przez cały przewód pokarmowy. W dodatku fundujemy im stres, bo przecież miliony szlaków nerwowych łączą je z mózgiem. Rezygnujemy też z aktywności, co sprawia, że nie są należycie ukrwione i odżywione. Od niedawna jelita mają nowego, niezwykle zaciętego wroga: koronawirus okazał się bowiem czynnikiem potęgującym nadwrażliwość i wywołującym wiele schorzeń jelit. Jak im pomóc? Przede wszystkim dobrym jedzeniem. Odpowiednie posiłki przywrócą naturalny rytm, zregenerują je i sprawią, że zaczną radzić sobie z tym, co im szkodzi. Taki leczniczy jadłospis znajdziesz w tej książce.