Kelner w Paryżu. Co ukrywa stolica smaku?

Otwarte
Oprawa: Broszurowa
Rok wydania: 2024
Autor: Edward Chisholm, Jakub Jedliński
Data premiery: 2024-03-27
Format: 217x145 mm
Liczba stron: 440
58 punktów lojalnościowych za ten produkt
Dostępność:
dostępny
Producent:
EAN:
9788381353700
Czas wysyłki:
24 godziny
58,99 zł
Kup teraz
Dodaj do ulubionych Zapytaj o produkt
Opis produktu
Cechy
Komentarze

Paryż harujący, czyli stolica smaku od kuchni

"Pozory wprawiają w ruch restaurację, podobnie jak to miasto. Różnica między tym, co widoczne, i tym, co ukryte, jest bezkresna jak ocean. Restauracja w rzeczywistości jest oszustwem".

Edward Chisholm przyjechał do Francji, marząc o przygodzie i znalezieniu swojego miejsca w świecie. Próbując związać koniec z końcem i wybić się jako pisarz, podjął decyzję, która okazała się przełomowa: rozpoczął pracę jako pikolak - asystent kelnera - w jednej z paryskich restauracji. Po drugiej stronie kuchennych drzwi, z dala od oczu gości, poznał oblicze paryskiej gastronomii, które w niczym nie przypomina tego oficjalnego. To świat wyzysku, rywalizacji, klasowości i rasowych uprzedzeń. Świat, z którego tylko nielicznym uda się wydostać.