Skarby ogrodu. Szczaw, mirabelki, zielone pomidory

Pascal
Oprawa: Twarda
Rok wydania: 2021
Autor: Małgorzata Kalemba-Drożdż
Data premiery: 2021-05-05
Format: 235x165 mm
Liczba stron: 368
58 punktów lojalnościowych za ten produkt
Dostępność:
dostępny
Producent:
EAN:
9788381037457
Czas wysyłki:
48 godzin
58,99 zł
Kup teraz
Dodaj do ulubionych Zapytaj o produkt
Opis produktu
Cechy
Komentarze
Gotowanie to wieczna przygoda!
A gotowanie z produktów, których zwykle w swojej kuchni używa Małgorzata Kalemba-Drożdż, to przygoda niebanalna!
W naszych ogrodach kryje się nieprzebrane bogactwo smaków. Pyszne rośliny, nieraz pogardzane lub niepodejrzewane o to, że są jadalne, rosną przecież tuż obok nas!
Szczaw, mirabelki, zielone pomidory, niedojrzałe orzechy, rośliny ozdobne, owoce rzodkiewki, natka marchewki, czosnek niedźwiedzi, chmiel, topinambur i fiołki.
Autorka wyczarowała z nich 237 przepisów.
Interesujące smaki, oryginalne struktury i zdrowotne właściwości zaskoczą i oczarują każdego, kto ceni wartościowe i smaczne potrawy.
Tartaletki z musem czekoladowo-śliwkowym i konfiturą szczawiową. Wino z mirabelek. Chutney z zielonych orzechów. Smażone łuszyny rzodkiewki i kwiaty marchwi. Hummus z topinamburu. Carpaccio wołowe z nasturcją i marynowanymi cebulkami powietrznymi lilii tygrysiej. Czekoladki chmielowe. Guacamole z czosnkiem niedźwiedzim. Fiołkowe risotto z krewetkami
Smacznego!