Kuchnia polska dla diabetyków

RM
Oprawa: Broszurowa
Rok wydania: 2024
Autor: Dorota Drozd
Data premiery: 2024-03-11
Format: 278x166 mm
Liczba stron: 160
38 punktów lojalnościowych za ten produkt
Dostępność:
dostępny
Producent:
EAN:
9788381513739
Czas wysyłki:
24 godziny
38,99 zł
Kup teraz
Dodaj do ulubionych Zapytaj o produkt
Opis produktu
Cechy
Komentarze

Bezpieczne i smaczne potrawy na cały dzień dla chorych na cukrzycę typu 2 i ich rodzin. Inspiracje kulinarne dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę.

Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru zdrowo. Dla wielu osób zdrowo znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka od wielu lat pracująca ze słodkimi ludźmi pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i estetycznie podane.

W książce znajdziesz:

przepisy na śniadania, przekąski, przystawki, zupy, dania główne, desery i kolacje;

przepisy na potrawy wegetariańskie, mięsne, rybne, pasty, wypieki, soki i koktajle;

propozycje dań prostych, łatwych do zrobienia w pięć minut, oraz wykwintnych, idealnych na przyjęcia;

wyliczone dla każdej potrawy indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność;

porady dotyczące racjonalnego odżywiania się w cukrzycy typu 2;

wskazówki, jak obliczać IG, WW, WBT i kaloryczność potrawy.

Dorota Drozd pielęgniarka o specjalizacji diabetologicznej, edukatorka diabetologiczna i psychodietetyczka, członkini Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego i Europejskiej Fundacji Pielęgniarek Diabetologicznych. Jest autorką książek Insulinooporność. Dieta dla zdrowia, Kuchnia świata dla diabetyków i Cukrzyca. Jak z nią żyć, wydanych przez Wydawnictwo RM, oraz licznych artykułów popularnonaukowych.