Opis produktu
Cechy
Komentarze
Czy Andaluzyjczycy naprawdę się spóźniają?
Dlaczego do Sewilli przestały przypływać statki?
Zapach których kwiatów posiada właściwości antydepresyjne?
Kto jest tu najbardziej znanym Polakiem?
Sewilla, czyli nowe spojrzenie na jedno z najstarszych europejskich miast.
Po wyjeździe z Pascalem pokochasz Andaluzję!
Flamenco. Na sam dźwięk tego słowa w wyobraźni pojawia się postać pięknej tancerki w falbaniastej sukni w grochy, z kwiatem wpiętym w kok, która do dźwięków gitary wykonuje namiętny i pełen ognia taniec, wystukując obcasami rytm. Brzęk kastanietów, szmer rozkładanych wachlarzy, klaskanie, okrzyki Ole!, zawodzący, chropowaty głos i bardzo ekspresyjna mimika śpiewającego oraz tancerki, to wszystko składa się na przejmujące widowisko. We flamenco nie ma stanów pośrednich, jest wielka emocja, wulkan uczuć, jest miłość i nienawiść, gniew i wybuchająca nagle radość, namiętność i zdrada. A wszystko doprowadza widza do finalnego stanu duende, czyli oczyszczenia.
Monika Bień-Knigsman, autorka przewodnika i bloga Hiszpańskie smaki
Dlaczego do Sewilli przestały przypływać statki?
Zapach których kwiatów posiada właściwości antydepresyjne?
Kto jest tu najbardziej znanym Polakiem?
Sewilla, czyli nowe spojrzenie na jedno z najstarszych europejskich miast.
Po wyjeździe z Pascalem pokochasz Andaluzję!
Flamenco. Na sam dźwięk tego słowa w wyobraźni pojawia się postać pięknej tancerki w falbaniastej sukni w grochy, z kwiatem wpiętym w kok, która do dźwięków gitary wykonuje namiętny i pełen ognia taniec, wystukując obcasami rytm. Brzęk kastanietów, szmer rozkładanych wachlarzy, klaskanie, okrzyki Ole!, zawodzący, chropowaty głos i bardzo ekspresyjna mimika śpiewającego oraz tancerki, to wszystko składa się na przejmujące widowisko. We flamenco nie ma stanów pośrednich, jest wielka emocja, wulkan uczuć, jest miłość i nienawiść, gniew i wybuchająca nagle radość, namiętność i zdrada. A wszystko doprowadza widza do finalnego stanu duende, czyli oczyszczenia.
Monika Bień-Knigsman, autorka przewodnika i bloga Hiszpańskie smaki
Komentarze