Sezon na Vege. Dieta wegańska na cztery pory roku

RM
Oprawa: Broszurowa
Rok wydania: 2022
Autor: Ewa Sypnik-Pogorzelska, Magdalena Jarzynka-Jendrz
Data premiery: 2022-02-09
Format: 231x162 mm
Liczba stron: 256
43 punktów lojalnościowych za ten produkt
Dostępność:
dostępny
Producent:
EAN:
9788381511636
Czas wysyłki:
48 godzin
43,99 zł
Kup teraz
Dodaj do ulubionych Zapytaj o produkt
Opis produktu
Cechy
Komentarze
Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną.
Zbilansowana dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna. Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy... Matka Natura dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wyczuć rytm sezonowości.
Autorki książki, doświadczone dietetyczki na co dzień pracujące w warszawskiej poradni Dietosfera, doradzą Ci, jak tego dokonać.
W książce znajdziesz informacje o:
korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,
makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,
źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,
składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia,
A ponadto przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem produktów sezonowych.