Organizacja żywienia i usł. gastr.Kwal.HGT.12.cz.2

WSiP
Oprawa: Broszurowa
Rok wydania: 2020
Autor: Joanna Duda, Marzanna Zienkiewicz, Sebastian Krzy
Data premiery: 2020-07-16
Liczba stron: 480
75 punktów lojalnościowych za ten produkt
Dostępność:
dostępny
Producent:
EAN:
9788302190674
Czas wysyłki:
48 godzin
75,99 zł
Kup teraz
Dodaj do ulubionych Zapytaj o produkt
Opis produktu
Cechy
Komentarze
Podręcznik przedstawia najnowsze trendy w usługach gastronomicznych. Pokazuje nowatorskie rozwiązania zarówno pod względem sztuki kulinarnej (kuchnia fusion, kuchnia molekularna), jak i świadczenia usług (bufety i przyjęcia tematyczne, catering przygotowany pod kątem specyfiki firmy). Autorzy przybliżają zagadnienia za pomocą licznych przykładów, dzięki czemu pokazują, jak teoria przekłada się na praktykę.
Publikacja omawia również zagadnienie związane z BHP systemy bezpieczeństwa w zakładach gastronomicznych (HACCP, GMP, GHP), KPS sposoby radzenia sobie z różnym typem gości, metody łagodzenia konfliktów, sposoby radzenia sobie ze stresem, oraz OMZ rolę lidera zespołu, specyfikę pracy zespołowej itp.
Liczne przykłady, wzory dokumentów, ilustracje i propozycje pracy projektowej sprawiają, że podręcznik nie tylko przygotuje do egzaminu, ale też do pełnego
i satysfakcjonującego życia zawodowego.
Oprócz słowniczka terminów w trzech językach (polskim, angielskim i niemieckim) publikacja zawiera też słowniczek podstawowych zwrotów, które mogą się przydać w obsłudze gości zagranicznych.