BHP w branży gastronomicznej WSiP

WSiP
Oprawa: Broszurowa
Rok wydania: 2018
Autor: Piotr Dominik
Format: 17x24 cm
Liczba stron: 216
66 punktów lojalnościowych za ten produkt
Dostępność:
niedostępny
Producent:
EAN:
9788302157400
Czas wysyłki:
48 godzin
66,99 zł
Powiadom o dostępności
Dodaj do ulubionych Zapytaj o produkt
Opis produktu
Cechy
Komentarze
Podręcznik omawia prawne regulacje dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy. Przedstawia fizjologiczny aspekt pracy. Dokładnie charakteryzuje ryzyko związane z praca w branży gastronomicznej. Omawia szkodliwość poszczególnych grup mikroorganizmów. Przedstawia zasady udzielania pierwszej pomocy. Szczegółowo omawia zagadnienia dotyczące bezpieczeństwa żywności, w tym przedstawia wnikliwą charakterystykę zagrożeń biologicznych. Prezentuje zasady organizacji stanowisk pracy i przestrzennego układu zakładu gastronomicznego. Omawia zasady higieny w trakcie całego procesu technologicznego w zakładzie gastronomicznym. Publikacja kładzie także nacisk na przepisy przeciwpożarowe i proekologiczne nastawienie w działalności zakładów gastronomicznych.